Activiteiten

Vanwege corona zullen we voorlopig beperkte buitenactiviteiten programmeren.

Ook voor buitenactiviteiten hanteren we de hygiëne- en afstandsregels. In de planning staan:

  • ‘Zeisworkshop’ – 10 juli – vol
  • ‘Wildplukken’ en natuurlijk koken – zondag! 7 augustus
  • ‘Bijzondere groenten’ – najaar
  • ‘Biodiversiteit op je kavel’ – najaar

In het algemeen geldt voor geprogrammeerde activiteiten: tenzij anders vermeld vinden de activiteiten plaats in Oosterwold op zaterdag van 13:30 tot 15:00 uur. Voor de activiteiten vragen wij gewoonlijk een bijdrage van €10,00 per persoon. Soms kan de bijdrage anders zijn als er bijvoorbeeld locatiekosten of hoge materiaalkosten zijn.


Wildplukken

Zo 7 augustus
Bijdrage €10
Aanvang 13:30 – 16:00
Max 12 deelnemers
Hannah Arendweg 14

Ook van door ons niet ingezaaide of aangeplante gewassen in onze moestuin of op onze akkertjes kunnen we smullen. Tijdens deze activiteit gaan we hiernaar op zoek langs tuinen en paden. Onderweg horen we meer over welke planten we kunnen gebruiken en waarvoor. We sluiten de wandeling af met een hapje en drankje.


Basisworkshop zeisen

Za 10 juli – vol
Bijdrage €10
Aanvang 10:00 – 12:30
Max 8 deelnemers
Hannah Arendweg 14

Een zeis is heel handig in Oosterwold. Grote vlakken zijn snel kortgewiekt en op hellingen is gebruik van het lichte materiaal veel handiger dan een bosmaaier. Zeisen is niet gevaarlijk en als je een goede techniek gebruikt, hoeft het niet eens zwaar te zijn.

In deze workshop gaan we in op de basistechniek van het zeisen en zullen we de ruigtezeis op verschillende begroeiingen uitproberen. Je mag je eigen zeis meenemen, maar hoeft niet.