Meteen naar de inhoud

Activiteiten

Oogsterwold organiseert bekende en minder bekende workshops en themamiddagen. Scroll naar beneden voor een omschrijving van de activiteiten en de link naar de ticketservice.

Het is van belang je tijdig af te melden mocht je onverhoopt niet kunnen komen, zodat een ander je plaats kan gebruiken. Reeds aangekochte tickets worden niet teruggenomen of gerestitueerd. Let op: vlak voor de activiteit ontvang je een reminder met eventueel extra info. Check je spam als je niets hebt ontvangen.

Misschien zijn er meer Oosterwolders die hun ervaring met en kennis van stadslandbouw willen delen. Meld je aan dan organiseren we samen een bijeenkomst! Mogelijk zijn er bewoners die geïnteresseerd zijn in een bepaald onderwerp: stel je vraag en wie weet kunnen we iets regelen.


Vlecht je eigen oogstmand

Za 3 september
Bijdrage €60
Aanvang 10:00 – 17:00 uur
Max. 8 deelnemers
Hannah Arendtweg 14

Onder de professionele begeleiding van Jannie Hakman organiseren we een dagcursus manden vlechten van wilgentenen. In één dag maak je een mooie mand die je kunt gebruiken voor zelf geoogst fruit, hout voor de kachel of… Jannie neemt het materiaal mee.

Voor koffie en thee wordt gezorgd. Neem je eigen lunch mee.


Bijzondere groenten

Za 17 september
Bijdrage €10
Aanvang 13:30 – 15:00 uur
Max. 8 deelnemers
Auguste Comteweg 30

Zo, na de oogst, gaan weer plannen maken voor het volgende seizoen. Al eens yacon geprobeerd? Gek op asperges? Wil je weten hoe dat nou zit met witlof kweken? 

Koos heeft jarenlang ervaring met de teelt van deze bijzondere groenten en gaat het ons uitleggen op 17 september.

Chayote