Activiteiten

Oogsterwold organiseert deze zomer weer bekende en minder bekende workshops en themamiddagen. Hieronder vind je de planning en de activiteiten waar je je al voor kunt aanmelden. Dit gaat via een ticketservice. Het is wel van belang je tijdig af te melden mocht je onverhoopt niet kunnen komen, zodat een ander je plaats kan gebruiken.
Misschien zijn er meer Oosterwolders die hun ervaring met en kennis van stadslandbouw willen delen. Meld je aan dan organiseren we samen een bijeenkomst! Mogelijk zijn er bewoners die geïnteresseerd zijn in een bepaald onderwerp: stel je vraag en wie weet kunnen we iets regelen.

Scroll naar beneden voor een omschrijving van de activiteiten en de link naar de ticketservice.

In de planning staat verder:

  • Bijzondere groenten – oktober

In het algemeen geldt voor geprogrammeerde activiteiten: tenzij anders vermeld vinden de activiteiten plaats in Oosterwold op zaterdag van 13:30 tot 15:00 uur. Voor de activiteiten vragen wij gewoonlijk een bijdrage van €10,00 per persoon. Soms kan de bijdrage anders zijn als er bijvoorbeeld locatiekosten of hoge materiaalkosten zijn. Reeds aangekochte tickets worden niet teruggenomen of gerestitueerd. Let op: vlak voor de activiteit ontvang je een reminder met eventueel extra info. Check je spam als je niets hebt ontvangen.


Vlecht je eigen oogstmand

Za 3 september
Bijdrage €60
Aanvang 10:00 – 17:00 uur
Max. 8 deelnemers
Hannah Arendtweg 14

Onder de professionele begeleiding van Jannie Hakman organiseren we een dagcursus manden vlechten van wilgentenen. In één dag maak je een mooie mand die je kunt gebruiken voor zelf geoogst fruit, hout voor de kachel of… Jannie neemt het materiaal mee.

Voor koffie en thee wordt gezorgd. Neem je eigen lunch mee.


Van kip tot soep

Vr 3 juni
Bijdrage €10
Aanvang 19:00 – 21:00 uur
Max. 10 deelnemers
Vrije Vogellaan 59

Sacha laat ons zien hoe je met beleid en zo weinig mogelijk leed, jouw hen of haan kunt omtoveren tot een goed eetbaar product.
Neem je eigen snijplank, een goed scherp fileermes mee en je slachtrijpe kip in een doos.


Struinen langs tuinen

Za 11 juni
Bijdrage €5
Aanvang 13:30 – 15:30 uur
Max. 15 deelnemers
David Humeweg 41

We gaan een bezoek brengen aan de kleikolonie. Hier bezoeken we twee tuinen waarin de bewoners actief aan de slag zijn met stadslandbouw. Daarna begeven we ons naar de EcoVeldlaan. Omdat de afstanden te groot zijn gaan we lekker op de fiets! Mocht dat een probleem zijn, dan kun je je ook per auto verplaatsen.


Hof van Almere

Za 25 juni
Bijdrage €10
Aanvang 15:30 – 17:00 uur
Max. 15 deelnemers
Kemphaanweg 2

We krijgen een rondleiding door de Stadswijngaard. Hier krijgen we ook te horen hoe wij als Oosterwolders mee kunnen doen aan het project Urban Vineyard, waarbij je je eigen wijnstokken kunt verbouwen bij de Hof van Almere.


Wildplukken

Zo 10 juli
Bijdrage €10
Aanvang 13:30 – 15:00 uur
Max. 15 deelnemers
Hannah Arendtweg 14

Nashaira laat ons in een wandeling door Oosterwoldse bermen en bossages zien wat voor lekkers er gewoon in het ‘wilde Oosterwold’ groeit. Natuurlijk krijgen we van haar ook te horen hoe we lekkere gerechten kunnen maken met bloemen en planten die we tegen komen. Neem je mandje mee! (Maar denk bij het plukken ook aan onze bijen en andere bestuivende insecten…)