Meteen naar de inhoud

Activiteiten

Oogsterwold organiseert bekende en minder bekende workshops en themamiddagen. Scroll naar beneden voor een omschrijving van de activiteiten en de link naar de ticketservice.

Het is van belang je tijdig af te melden mocht je onverhoopt niet kunnen komen, zodat een ander je plaats kan gebruiken. Reeds aangekochte tickets worden niet teruggenomen of gerestitueerd. Let op: vlak voor de activiteit ontvang je een reminder met eventueel extra info. Check je spam als je niets hebt ontvangen.

Misschien zijn er meer Oosterwolders die hun ervaring met en kennis van stadslandbouw willen delen. Meld je aan dan organiseren we samen een bijeenkomst! Mogelijk zijn er bewoners die geïnteresseerd zijn in een bepaald onderwerp: stel je vraag en wie weet kunnen we iets regelen.


Egels in de tuin! Hoe vang je ze op?

woensdag 18 januari
Begin lezing 19:30 (Inloop 19:15)
Bijdrage €6 (€3 gaat naar de stichting egelopvang midden nederland)
Vrije Vogellaan 111

De egel verwelkomen we graag in onze tuin. Zij zorgen voor een natuurlijk evenwicht doordat ze rupsen, slakken en andere insecten eten. Op deze avond geeft Patrica Berk een lezing over de egel en geeft aan wat nodig is om een egel goed in een tuin te huisvesten. Ook is er ruimte voor vragen.

En wie weet; hebben we nog een meet-en-greet met een egel.

jonge egels in de tuin Natuurmonumenten

Eco-printen en natuurlijke verfstoffen

Za 29 oktober
Bijdrage €55
Aanvang 12:30 tot ongeveer 16 uur
Max. 10 deelnemers
Kwekerij de Arend, Hannah Arendtweg 14

Workshop eco-printen en natuurlijke verfstoffen door Sandra Claesen. We verzamelen materiaal waarmee we drukken op papier en verven stof met pigmenten uit de natuur.
De workshop is bij kwekerij de Arend, bij voorkeur buiten en anders in de grote kas.